BARDZO PROSTY PRZEPIS NA SZYBKI DESER LETNI, SUPER SMAKUJE Z LETNIMI OWOCAMI
Składniki:
CIASTO:
1/2 MARGARYNY(TORTOWA Z BIEDRONKI)
1 ŻÓŁTKO
1 ŁYŻKA SMALCU
1/2 SZKLANKI CUKRU
1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
2 SZKLANKI MĄKI
WYKONANIE:
WSZYSTKIE SKŁADNIKI WSYPAĆ DO MISKI I ZAGNIEŚĆ KRUCHE CIASTO ,UFORMOWAĆ NA KSZTAŁT KULI A NASTĘPNIE ROZWAŁKOWAĆ. WYSMAROWAĆ BLACHĘ DO TARTY I WYŁOŻYĆ DNO FORMY CIASTEM. W CIEŚCIE NAKŁUĆ DZIURKI WIDELCEM I WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO DO 180 0C PIEKARNIKA NA OKOŁO 15-20 MINUT (ZŁOTOBRĄZOWY KOLOR).
MASA BUDYNIOWA:
2 SZKLANKI MLEKA
1 MARGARYNA
1/2 SZKL. CUKRU
1 BUDYŃ
0.5 KG OWOCÓW JA UŻYŁAM JAGÓD, TRUSKAWEK
Letnią tartę owocową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI WSYPAĆ DO MISKI I ZAGNIEŚĆ KRUCHE CIASTO ,UFORMOWAĆ NA KSZTAŁT KULI A NASTĘPNIE ROZWAŁKOWAĆ. WYSMAROWAĆ BLACHĘ DO TARTY I WYŁOŻYĆ DNO FORMY CIASTEM. W CIEŚCIE NAKŁUĆ DZIURKI WIDELCEM I WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO DO 180 0C PIEKARNIKA NA OKOŁO 15-20 MINUT (ZŁOTOBRĄZOWY KOLOR).
MLEKO ZAGOTOWAĆ Z MARGARYNĄ, BUDYŃ PRZYGOTOWAĆ WEDŁUG PRZEPISU NA OPAKOWANIU WLAĆ DO GOTUJĄCEGO MLEKA I MIESZAĆ DO UZYSKANIA JEDNOLITEJ MASY. WYSTUDZIĆ.
NA UPIECZONE CIASTO WYŁOŻYĆ WYSTUDZONĄ MASĘ BUDYNIOWĄ A NASTĘPNIE POŁOŻYĆ OWOCE (JA UŻYŁAM TRUSKAWEK, JAGÓD) WSZYSTKO ZALAŁAM POLEWĄ DO TORTÓW PRZYGOTOWANĄ WEDŁUG PRZEPISU NA OPAKOWANIU
SMACZNEGO:)
Komentarze