Letnia frittata z bobem i fasolką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Frittata to włoski omlet, który można przyrządzać na wiele sposobów.

  • 40 min

Składniki:

  • 6 jaj
    ¾ szklanki obranego bobu
    3 łyżki groszku zielonego obranego
    4 marchewki małe młode
    15 strąków fasoli zielonej i żółtej
    Sól
    Pieprz
    2 łyżki koperku posiekanego
    Pietruszka do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frittata

Letnia frittata z bobem i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Produkty 1. Jaja wbijam do naczynia i roztrzepuję mikserem, dodaję, sol , pieprz. Fasolkę obieram, marchewkę też, i gotuję razem z bobem w osolonej wodzie około 4 minuty. Warzywa wyjmuję i wrzucam groszek zielony który gotuję około 2 minuty. Bób obieram z błonek. Fasolkę kroję na kawałki, marchewkę też. Do masy jajecznej dodaję wszystkie warzywa. Zostawiam dwie marchewki do ozdoby.
  • frittata 2. Masę jajeczną wylewam na patelnie i pod przykryciem na wolnym ogniu smażę około 20 minut.Frittata musi się ściąć na środku. Talerz dekoruję pietruszką, i gwiazdkami z marchewek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Fasola Groszek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować