Leniwa kapusta

  • wyświetlono: 1053 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

To doskonały przepis mojej mamy na wykorzystanie kapusty z warzywnego bulionu.

euphoriaa33

Składniki

1 główka niedużej białej kapusty
1 marchewka
1-2 buraki
1,5-2 l bulionu warzywnego
zalewa z kiszonych ogórków
2-3 ząbków czosnku
majeranek
liść laurowy
kminek
pieprz
olej rzepakowy

Sposób przygotowania przepisu:

Leniwa kapusta

  • 1. Kapusta rozkroić na pół, zalać bulionem warzywnym, dodać majeranek i liść laurowy. Ugotować. Gotową kapustę ostudzić.
  • 2. Buraki i marchewkę ugotować lub upiec. Pokroić w talarki i dodać do jednej połowy kapusty. Zalać zalewą z kiszonych ogórków. Drugą połowę kapusty również zalać zalewą z kiszonych ogórków. Odstawić na noc.
  • 3. Gotową kapustę wyłożyć na talerz, wcześniej pokroić. Posypać kminkiem i drobno pokrojonym czosnkiem. Doprawić pieprzem i polać olejem rzepakowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylaprzepis mamyPokochaj_olej_rzepakowyleniwa kapusta

Komentarze

Podobne przepisy

Paszteciki z kapusta i pieczarkami

Dodane przez: mariwanna

Paszteciki z kapustą i pieczarkami

pyszne paszteciki, bogato nadziane...

Kruche paszteciki z kapustą.

Dodane przez: ElaDz

Kruche paszteciki z kapustą.

Takie dania lubię, mało tłuszczu...

Młoda kapusta z cukinią na gęsto
KasiaKitek

Dodane przez: KasiaKitek

Młoda kapusta z cukinią

To klasyczny dla mnie dodatek do...

Kapusta po japońsku

Dodane przez: IlonaJ

Kapusta po japońsku

Ulubiona potrawa mojego męża.

Młoda kapustka

Dodane przez: karinzgr

Młoda kapusta

Pyszna i prosta kapustka o smaku...

kapusta kiszona

Dodane przez: wiola

Pyszna kapusta

Kolor zawdzięcza podsmażeniu na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE