Lekka sałatka z fasolą i sosem śmietanowym

4.5 (156 ocen)

  • 20 min

Bardzo szybka, sycąca i lekka sałatka, sprawdzi się jako letnie danie obiadowe, a także jako codzienna przekąska.

  • 20 min

Składniki:


  • 1 puszka czerwonej fasoli,
    150g szynki,
    2 małe pomidory,
    2-3 ogórki konserwowe,
    1 główka sałaty,
    SOS:
    2 łyżki gęstej śmietany 18%,
    2 łyżeczki cukru,
    1 łyżeczka octu,

Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Lekka sałatka z fasolą i sosem śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Lekka sałatka z fasolą i sosem śmietanowym 1. Sałatę umyj i osusz, a następnie porwij na kawałki. Fasolę konserwową przepłucz wodą. Ogórki, pomidory i szynkę pokrój w kostkę. Składniki sosu wymieszaj ze sobą, cukier powinien się rozpuścić. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Lekka sałatka z fasolą i sosem śmietanowym 2. Składniki sałatki włóż do miski, wymieszaj z przygotowanym sosem. Smacznego! Sałatkę mieszamy z sosem dopiero przed podaniem, aby sałata nie zgorzkniała.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować