KUTIA NA SZYBKO

4.5 (158 ocen)

  • 30 min

Staropolski przepis. Moja babcia zawsze robi ją na wigilię. Szybsz trochę oszukańcza wersja to taka z ryżem

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki ryżu
    40 dag bakali( rodzynki,muigdały,orzechy. skórka pomarańczowa kandyzowana)
    1 szklanka maku
    3 łyzki miodu

Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery Kutia

Kutia na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko. Mak opłukać, zaparzyć. Zemleć dwa razy w maszynce. Posiekać migdały (i ewentualnie orzechy). Rodzynki sparzyć. Dodać do ryżu miód, bakalie i mak. Wymieszać wszystko dokładnie, schłodzić. Udekorować wierzch bakaliami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować