Kuskus w curry z warzywami

4.5 (175 ocen)

  • 5 min

Szybkie, zdrowe i tanie danie.

  • 5 min

Składniki:

  • 50 g kaszy kuskus
    1/2 szklanki bulionu
    1/2 opakowania warzyw z "Mieszanki Chińskiej"
    1 łyżeczka curry indyjskiego
    szczypta soli prowansalskiej
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Kuskus w curry z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kuskus wsypujemy dodajemy połowę curry, mieszamy po czym zalewamy gorącym bulionem - odstawiamy na 5 minut. W tym czasie warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem, lekko doprawiamy solą prowansalską i chwilę dusimy pod przykryciem. Gdy warzywa rozmarzną wsypujemy pozostałą ilość curry i dodajemy napęczniały kuskus. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na talerz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kuskus Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować