Kuskus perłowy z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jarski posiłek lub pyszny dodatek do dania głównego.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g kuskusu perłowego
    marchewka
    pietruszka
    młody por
    kawałek fenkułu
    łyżka masła
    sól ziołowa
    pieprz kolorowy
    szczypta szafranu
    natka fenkułu do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kuskus perłowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa drobno siekamy, podsmażamy na maśle. Warzywa wstępnie solimy, dodajemy szafran. Do warzyw dosypujemy kuskus, chwilę podsmażamy. Zalewamy wodą około 500 ml, dusimy pod przykryciem około 20 minut. Jeśli kuskus wchłonie całą wodę, ale będzie jeszcze zbyt twardy dolewamy wodę i dusimy, aż do uzyskania ulubionej konsystencji. Kuskus doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy natką fenkułu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować