Kurczak z zielonym ogórkiem

4.5 (169 ocen)

  • 30 min

Potrawa nadaje delikatny smak podniebieniu, ogórki sprawiają wiosenną kolorystykę, przepis uzyskałam od Cioci na wakacjach. Potrawa często gości na naszym stole. Znika szybciej niz jej przygotowanie.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 filety piersi z kurczaka
    2 ogórki szklarniowe
    0,5l śmietany
    1/2szkl. mąki
    czosnek granulowany
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z zielonym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety dokładnie myjemy, osuszamy, delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Następnie obtaczamy w mące i Obsmażamy na gorącym oleju.Smażymy 3-4 minuty.

  • 2. Ogórki dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, odsączamy. Filety przekładamy do garnka i wsypujemy na nie starte ogórki. Wszystko zalewamy śmietaną.
  • 3. Dusimy na wolnym ogniu, aż nabierze gęstej konsystencji
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować