Kurczak z rosołu z warzywami z ryżem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, szybkie, lekkie danie obiadowe, dobre wykorzystanie kurczaka z rosołu,, idealne na letnie dni, smakuje podane w temperaturze pokojowej.......SMACZNEGO!!!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kurczaka z rosołu,
    włoszczyzna 1 pęczek z rosołu,
    curry 1 łyżka,
    pieprz ziołowy 1 łyżeczka,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    rosół 1 litr,
    natka pietruszki 1/2 pęczka,
    ryż w woreczkach 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Potrawka

Kurczak z rosołu z warzywami z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak z ryżem 1. Porcje ugotowane kurczaka z rosołu wyjąć na talerz, obrać z kości, pokroić na kawałki, włoszczyznę wyjąć z rosołu i pokroić w kawałeczki.

    Rosół wlać do garnka, dodać curry, pieprz ziołowy, pieprz mielony, dodać mięso i warzywa pokrojone, zagotować i zdjąć z ognia, wsypać posiekaną natkę pietruszki.

    Ryż w woreczkach ugotować do miękkości, opłukać woreczki wodą i zostawić do odcieknięcia z wody, ryż podawać z kurczakiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Ryż Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować