Kurczak z pieczarkami i cukinią

4.5 (186 ocen)

  • 40 min

Chciałam przygotować coś lekkiego na obiad i wyszło całkiem niezłe połączenie. Do tego proste do zrobienia.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1 mała cukinia
    6 pieczarek
    cebula
    przyprawy
    20 dag sera żółtego
    pół kostki rosołowej
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z pieczarkami i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak w warzywach zmierzający do piekarnika 1. Podziel filety na mniejsze części. Cukinię pokrój w kostkę (ja nie obierałam jej ze skórki) oraz pieczarki i cebulę. Pieczarki podsmaż z cebulą na 3 łyżkach oliwy lub masła i po chwili dodaj kurczaka. Podsmaż do z obu stron. przypraw solą i pieprzem. Dodaj pokrojoną cukinię. Kostkę wymieszaj ze szklanką wody i dolej do potrawy. Niech się dusi 10- 15 minut na małym ogniu.
  • gotowe danie 2. Następnie wszystko przełóż na małą brytfannę i posyp startym żółtym serem. Zapiekaj aż ser sie roztopi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować