Kurczak z Miodem Pieczony w Piwie

4.44 (150 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Miałam pyszny miodek wiec pomysł na kurczaka :) Szybko prosto a smakuje :)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 kawałków kurczaka
    1200ml piwa jasnego
    4-5 łyżki miodu wielokwiatowego
    2 łyżki cukru trzcinowego
    4 łyżki sosu sojowego
    2 łyżeczki soli
    2 łyżki ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

4.44 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z miodem pieczony w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso natrzeć solą i ziołami, odłożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
    2. W garnku umieścić piwo, miód, cukier, sos sojowy - gotować do momentu aż zacznie się karmelizować.
    3. Mięso umieścić w pojemniku żaroodpornym, piec około 40 minut w temp. 180*, po tym czasie wyjąć kurczaka zalać przygotowanym sosem, piec do miękkości około 70minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować