Kurczak z warzywami pieczony w rekawie

4.45 (180 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na pyszny zdrowy obiadek. Przygotowanie warzyw i mięsa zajmie nam niecałe 10 min a resztę roboty zrobi za nas piekarnik. Całe danie wychodzi miękkie, pyszne i soczyste. Polecam!

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 podudzia kurczaka (lub inne części kurczaka)
    ok 700 g ziemniaków 
    1 marchewka
    1 cebula
    2-3 ząbki czosnku
     koperek
    sól ,pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany (wasze ulubione przyprawy do kurczaka)
    2-3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.45 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z warzywami pieczony w rekawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak 1. Podudzia kurczaka myjemy, suszymy, smarujemy olejem i posypujemy ulubionymi przyprawami. Odstawiamy na co najmniej godzinę lecz można ten krok pominąć. Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy na półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.  Pokrojone warzywa wrzucamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy 1 łyżkę oleju oraz koperek i mieszamy.
     Do rękawa wkladamy warzywa i równomiernie je rozkładamy,
    na warzywa układamy podudzia.
    Całość zawiązujemy i wykałaczką w worku robimy 3-4 dziury. Pieczemy w 180 st ok godzinę. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować