Kurczak w sosie estragonowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszny kurczak w sosie estragonowym, idealny na niedzielny obiad.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3 udka
    olej
    3 łyżki masła
    1 cebula
    kilka marchewek
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki estragonu
    2 łyżki octu winnego
    2 łyżki mąki
    1 mały pojemniczek śmietanki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w sosie estragonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć i obsmażyć na rozgrzanym oleju i maśle.
  • 2. Dodać pokrojoną marchew i cebulę. Chwilę posmażyć.
  • 3. Dodać ocet i bulion i zagotować. Dodać estragon. Dusić aż mięso będzie miękkie (ok. 40 min).
  • 4. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec zagęścić mąką i wlać śmietanę. Zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować