Buraczki na gorąco

4.5 (172 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wyśmienity dodatek do obiadu, dla każdego kto jest fanem czerwonych buraczków.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg buraków
    1 łyżeczka chrzanu
    2-3 łyżki mąki
    2 ząbki czosnku
    50 g masła
    2 liście laurowe
    1 papryka
    sól
    pieprz
    3-4 łyżki soku z cytryny
    ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Buraczki na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki umyć i ugotować na miękko w wodzie z dodatkiem: soli, liści laurowych, ziela angielskiego i obranego ząbków czosnku.
  • 2. Buraki ostudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 3. W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę, delikatnie zrumienić tworząc zasmażkę, na maśle podsmażyć pokrojoną paprykę, dodać do buraków. Buraki z papryką dodać do zasmażki, doprawić solą, pieprzem i chrzanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować