Chińszczyzna z kurczakiem papryką i pieczarkami

4.49 (197 ocen)

  • 1 godz. 25 min

Kiedy wracamy do domu wieczorem po całym dniu pracy możemy zrobić sobie szybką kolację.

  • 1 godz. 25 min

Składniki:

  • 4 łyżki sezamu
    1 papryka
    4 marchwie
    4 filety z kurczaka (po ok. 150 g)
    pieczarki
    2 łyżki oleju
    1 opakowanie chińskiego makaronu jajecznego (250 g)
    4 łyżki płynnego miodu
    2 łyżki sosu sojowego
    2-3 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chińszczyzna z kurczakiem papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sezam uprażyć bez tłuszczu na teflonowej patelni na złotożółty kolor.
  • 2. Marchwie ,paprykę i pieczarki obrać i pokroić w słupki. Filety opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Rozgrzać łyżkę oleju w woku i smażyć około 5 minut.
  • 3. Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzić i wymieszać z pozostałym olejem.
  • 4. Do mięsa włożyć marchew, paprykę i pieczarki dusić 2-3 minuty ( tyle aby pieczarki nie były surowe). Wlać miód, sos sojowy i sok z cytryny, zagotować. Dodać makaron i sezam, podgrzać. Nałożyć na talerze i podawać gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować