Kurczak w porach z ananasem

4.5 (152 ocen)

  • 60 min

Danie dla osób lubiących połączenie mięsa z owocami

  • 60 min

Składniki:

  • * 1 podwójna pierś z kurczaka

    * przyprawa do drobiu

    * pół dużego pora

    * pół puszki ananasa

    * 5 łyżek ketchupu

    * 5 łyżek majonezu

    * 5 łyżek soku z ananasa
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne Majonez

Kurczak w porach z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi przekrawamy wzdłuż na pół tak, żeby powstały 4 cienkie kotlety. Rozbijamy je lekko tłuczkiem do mięsa. Obsypujemy przyprawą do drobiu. Por kroimy w półtalarki, ananasa kroimy w kostkę. Ketchup mieszamy z majonezem. Dodajemy sok z ananasa. Na dnie naczynia żaroodpornego wykładamy połowę pora. Kładziemy na to mięso. Przykrywamy resztą pora wymieszaną z ananasem. Polewamy sosem. Pieczemy pod przykryciem ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Ananas Ketchup Por Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować