Kurczak po kijowsku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Jeśli został nam kurczak od gotowania bulionu i nie wiemy co z nim zrobić to danie jest idealnym rozwiązaniem.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Gotowane udka z kurczaka
    pół kostki masła
    ząbek czosnku
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól,pieprz
    kilogram ugotowanych ziemniaków
    jeden ugotowany brokuł
    4 łyżki kwaśnej śmietany
    2 jajka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po kijowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka ,które zostały nam od gotowania bulionu. Zimne, nacinamy w paru miejscach. Masło łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pietruszką,solą i pieprzem. Wkładamy na chwilę do lodówki. Następnie nacięcia w kurczaku wypełniamy masłem . Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.
    Ziemniaki brokuły i śmietanę ubijamy, tworząc delikatne puree.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować