KULKI TIRAMISU

5 (1 ocen)

  • 30 min

Rozplywajace sie w ustach kulki bardzo szybkie w wykonaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • 140gr biszkoptow podluznych
    250gr serka mascarpone
    2 lyzki cukru pudru
    2 lyzki amaretto
    2 lyzki kawy rozpuszczalnej
    kakao
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kulki tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawe rozpuscic w 6 lyzkach goracej wody i dodac do niej amaretto.Biszkopty zmiksowac i polaczyc z serkiem mascarpone,cukrem pudrem oraz kawa z amaretto.Gotowa mase wlozyc na 15 minut do lodowki,ze schlodzonej formowac kulki wielkosci orzecha wloskiego i obtaczac w kakao.

Porady

Zamiast kakao mozna uzyc ciastka amaretki zmiksowane na puch i w nim obtaczac.Przechowywac w lodowce poniewaz schlodzone sa lepsze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować