kulki rafaello

4.5 (158 ocen)

Zrobiłam w/g przepisu i jak dla mnie były stanowczo za słodkie nie wiem może to wina czekolady. Nie były złe ale ja chyba wolę te sklepowe poza tym nie mam cierpliwości

Składniki:

  • 2 tabliczki białej czekolady

    100g masła

    50g cukru pudru

    około 1,5 szklanki wiórków kokosowych do masy

    ok. 20 sztuk całych, obranych migdałów

    wiórki kokosowe do obtoczenia kulek
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

Kulki rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuścić czekoladę.



  • 2. Zmiksować masło z cukrem pudrem na gładką masę. Miksując, powoli dodawać po łyżce rozpuszczonej czekolady. Do masy wsypać wiórki, wymieszać drewnianą łyżką. Wstawić masę do lodówki na około 30 minut.
  • 3. Po tym czasie formować małe kuleczki umieszczając w środku migdał. Obtoczyć w wiórkach. Gotowe wstawić do schłodzenia do lodówki na około 2 godziny. Można przechowywać do kilku godzin poza lodówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować