Kukurydza z ziołowym masełkiem

5 (194 ocen)

  • 20 min

Smaki lata

  • 20 min

Składniki:

  • * kolby kukurydzy
    * masło w kostce
    * zioła (pietruszka,lubczyk,koper)
    * sól
    * czosnek w proszku
    * pieprz cytrynowy
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kukurydza z ziołowym masełkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kolby kukurydzy gotujemy ok. 20 minut w osolonej wodzie.
    Miękkie masło ucieramy z solą i ulubionymi ziołami posiekanymi jak najdrobniej. Dodajemy czosnek i pieprz, mieszamy.
    Gorącą kukurydzę wykładamy na talerzyki i wg uznania na każdą układamy masełko.

Porady

* Ziół można użyć suszonych. * Resztę masła trzymam w zamrażalniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować