Kukurydza gotowana z masełkiem

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo często kukurydza gości w moim domu, zdradzę wam sekret, aby kukurydza po gotowaniu była chrupiąca i soczysta musi się gotować w cukrze a nie soli. Nam najbardziej smakuje z prawdziwym masełkiem posypana solą.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kolby kukurydzy świeżej
    łyżeczka cukru do gotowania
    sól do posypania
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane warzywa

Kukurydza gotowana z masełkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kukurydza 1. Kukurydzę obrać i usunąć wszystkie niteczki, przełożyć do garnka i zalać wodą tak aby kukurydza była cała pod wodą, posłodzić. Gotować od momentu zagotowania wody 15 minut. Po tym czasie delikatnie wyjąć kukurydzę na talerz i posmarować masłem i posypać solą. Życzę smacznego.

Porady

Kukurydzę można posypać również szczyptą słodkiej papryki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować