Kruszonkowe ciasto

4.49 (196 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszne wilgotne kruche ciasto, które posmakuje każdemu.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki na zakruszkę:
    3 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    4 żółtka
    1 margaryna lub masło
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    4 białka
    owoce np. śliwki, truskawki, jabłka antonówki
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Kruszonkowe ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podane składniki wymieszać i zarobić z nich zakruszkę. Więcej niż połowę zakruszki wysypać na blachę. Wyłożyć owoce np. śliwki. Z 4 białek ubić pianę i rozłożyć na owoce. Posypać resztą zakruszki i piec ok 1 h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować