Kruche rurki z puszystym nadzieniem ( wytrawne )

4.44 (158 ocen)

idealne na przekąskę

Składniki:

  • Składniki : ( około 25 szt - forma 10 cm )

    250g maki,
    120g zimnego masła,
    130g gęstej śmietany,
    1 płaska łyżeczka soli,
    2 łyżki roztopionego masła,
    czarnuszka, ( do posypania )


    Składniki nadzienie :

    1 opakowanie pasztetu drobiowego 130g
    80 ml śmietanki 30%,
    100g serka topionego śmietankowego,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.44 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kruche rurki z puszystym nadzieniem ( wytrawne ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •  Kruche rurki z puszystym nadzieniem 
( wytrawne ) 1. Przygotowanie :

    Do miski wsyp mąkę i sól. Dodaj posiekane masło i wlej śmietanę. Energicznie wyrób ciasto. Uformuj kulę, lekko spłaszcz i zawiń w folię. Ciasto włóż do zamrażarki na 10 minut.

    Ciasto rozwałkuj. Wytnij podłużne paski o szerokości około 1,5 cm. Foremki posmaruj roztopionym masłem. Podłużne paski nawijaj wokół foremki. Każdą rurkę posmaruj masłem i posyp czarnuszką.

    Rurki włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i piecz 12-15 minut.
  • 2. Śmietankę przelej do miseczki i ubij na sztywno. Nie przerywając miksowania dodaj pasztet i serek topiony. Dokładnie połącz składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

  • 3. Nadzienie przełóż do rękawa cukierniczego. Każdą rurkę nafaszeruj puszystym pasztetowym nadzieniem. Włóż do lodówki na 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować