Kruche rurki z puszystym nadzieniem ( wytrawne ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie :
Do miski wsyp mąkę i sól. Dodaj posiekane masło i wlej śmietanę. Energicznie wyrób ciasto. Uformuj kulę, lekko spłaszcz i zawiń w folię. Ciasto włóż do zamrażarki na 10 minut.
Ciasto rozwałkuj. Wytnij podłużne paski o szerokości około 1,5 cm. Foremki posmaruj roztopionym masłem. Podłużne paski nawijaj wokół foremki. Każdą rurkę posmaruj masłem i posyp czarnuszką.
Rurki włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i piecz 12-15 minut.
2. Śmietankę przelej do miseczki i ubij na sztywno. Nie przerywając miksowania dodaj pasztet i serek topiony. Dokładnie połącz składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
3.Nadzienie przełóż do rękawa cukierniczego. Każdą rurkę nafaszeruj puszystym pasztetowym nadzieniem. Włóż do lodówki na 40 minut.
Komentarze