Kruche półksiężyce migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło oraz esencję migdałową połącz i ubij, aż będą kremowe, powoli dosypuj cukier puder, cały czas ubijając całość. Następnie dodaj mąkę, mielone migdały oraz sól i dokładnie wymieszaj łyżką, tak aby wszystkie składniki się połączyły i powstało jednolite ciasto, można zagnieść ciasto ręką. Przygotowane ciasto włóż na kilka minut do lodówki. Schłodzonym ciastem wylep specjalną blaszkę do pieczenia ciasteczek w kształcie półksiężyca lub rękami przygotuj ruloniki i nadaj im taki właśnie kształt. Piecz w temperaturze 150ºC około 15 minut. Należy bardzo uważać, aby ciasteczka się nie przypaliły. Wyjmij blaszkę z piekarnika i zostaw na około 3 minuty. Zdejmij z blaszki i wystudź na kratce. Możesz posypać cukrem pudrem.
Komentarze