Kruche ciasteczka waniliowo-kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto jasne: skłądniki połaczyc ze sobą , zagnieść ciasto w kule i schłodzic w lodówce.Ciasto ciemne podobnie zagnieśc , i schłodzic.
Kolejno oba ciasta rozwałkować na cienkie blaty( najlepiej pomiędzy folią spożywczą).
Żeby uzyskać spiralki należy położyć koloro ciasta ciemny na jasny , ale tak, żeby ten na dole był niecowiększy i miało co "zachodzić" na koniec zwijania. Złożone blaty zwinąć do uzyskania wałeczka i schować do zamrażarki
Zmrożony lecz dający sie kroić wałeczek kroić na plastry, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez ok. 20 minut.
Porady
ciasteczka po wystygnieciu nabierając kruchosci.
mozna je posypac cujrem pudrem
Komentarze