Kruche babeczki z owocami i bezą

4.5 (182 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszny, letni deser :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ciasto:
    200 g mąki
    1/2 kostki margaryny
    4 łyżki cukry pudru
    2 żółtka

    dodatkowo:
    1 szklanka wiśni
    kilka truskawek
    1/2 opakowania budyniu + 1 łyżka cukru + 1 szklanka mleka
    2 białka + 1/2 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Kruche babeczki z owocami i bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie babeczek 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i wylepić nim foremki. Podpiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut na jasnozłoty kolor. Ugotować budyń. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Do podpieczonych babeczek włożyć owoce i po łyżce budyniu, całość przykryć pianą z białek. Wstawić piekarnika na 20-30 minut (170 stopni) aż beza lekko się zezłoci. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować