Krucha babka z kakao

4.5 (146 ocen)

  • 50 min

Pyszna kruchutka babeczka, doskonała do kawki

  • 50 min

Składniki:

  • 4 duże jajka
    ¾ szklanki drobnego cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka skrobi kukurydzianej
    220 ml dobrego oleju
    łyżeczka proszku do pieczenia
    łyżka kakao
    tłuszcz i bułka tarta do formy
    polewa czekoladowa
    posypka czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Krucha babka z kakao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babka 1. Jajka wybijam do miski, dodaję cukier i dokładnie miksuję. Pszenną mąkę przesiewam i wraz ze skrobią i proszkiem do pieczenia dodaję do masy jajecznej, ponownie miksuję. Dolewam olej i aromat cały czas miksując
  • babka 2. Formę na babkę smaruję margaryną i obsypuję bułką tartą. Wlewam ¾ ciasta. Do pozostawionej części dodaję kakao , mieszam i wylewam na wierzch, widelcem delikatnie mieszam, robiąc esy floresy.
  • 3. Wstawiam do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piekę około 40 minut.
    Po upieczeniu studzę ,oblewam polewą i posypuję czekoladową posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować