Krówki domowej roboty

4.5 (181 ocen)

  • 30 min

tanie, proste i pyszne

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    2 szklanki cukru
    1/2 kostki margaryny
    1 cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krówki domowej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę wrzucić do garnka, wlać mleko, wsypać cukier oraz cukier waniliowy.
  • 2. Wszystko razem mieszać aż do momentu, kiedy masa uzyska brązowy kolor ( Może się delikatnie przypalać, więc lepiej podgrzewać masę na mniejszym ogniu).
  • 3. Powstałą masę wlać do talerzyków skropionych wodą, aby nie przystawała.
  • 4. Po ostygnięciu pokroić w kosteczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować