Krokodyl z ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórek umyć,osuszyć i odciąć cieniutki plasterek wzdłuż ogórka, dzięki temu będzie nam stabilnie leżał na talerzu. Odcięty pasek wykorzystać na łapki krokodyla. Z jednej strony ogórka zrobić nacięcie i ostrym małym nożykiem wyciąć zęby,lub drugi sposób małym nożykiem naciąć na ogórku zygzak i za pomocą noża otworzyć paszczę. Do paszczy włożyć mały pomidorek koktajlowy lub jeżeli masz kawałek marchewki wytnij paseczek na język i włóż go do paszczy.Z Mozzarelli, oliwek,pomidorków,salami lub dowolnych dodatków zrobić koreczki i nabić na ogórka. Tuż za paszczą z oliwek, ziela angielskiego i salami zrobić oczy. Ogórek położyć na talerzu, dołączyć łapki i gotowe.
Komentarze