Krokiety z pasztetem i jajkiem

4.5 (201 ocen)

Krokiety często przyrządzam gdy mam nadmiar domowego pasztetu, wystarczy tylko do pasztetu dodać ugotowane jajka oraz natkę pietruszki oraz usmażyć naleśniki. Mają wspaniały smak i w dodatku są szybkie do przyrządzenia, polecam.

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    2 szklanki mąki pszennej
    2,5 szklanki mleka
    0,5 szklanki oleju rzepakowego
    2 jajka
    Farsz:
    400 gram pasztetu najlepiej domowego
    4 jajka ugotowane na twardo
    Pół pęczka natki pietruszki
    Sól, pieprz
    Dodatkowo:
    2 jajka
    Bułka tarta
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Krokiety z pasztetem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pasztet mielimy na drobnym sitku, jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki drobno siekamy, wszystko razem łączmy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, wlewamy mleko oraz olej, miksujemy. Na rozgrzanej patelni smażmy dość cienkie naleśniki, na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu i zwijamy krokiety składając boki do środka. Krokiety panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażmy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować