Krokiety z pieczarkami i jajkiem

3 (1 ocen)

  • 45 min

Łatwe, pyszne i sycące krokiety - idealne do czerwonego barszczyku.

  • 45 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    2 jajka
    2 szkl mleka
    1,5 szkl wody (najlepiej gazowanej)
    2 i 2/3 szkl mąki
    4 łyżki oleju
    szczypta cukru
    duża szczypta soli
    Farsz:
    50 dag pieczarek
    2-3 cebule
    4 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki masła
    1 łyżka oleju
    sól
    pieprz
    Panierka:
    1 jajko
    3 łyżki mleka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Krokiety z pieczarkami i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta dokładnie wymieszać i usmażyć naleśniki.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na mieszance masła i oleju. Pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę. Dodać do cebuli i smażyć aż odparuje woda z pieczarek. Całość ostudzić.
  • 3. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w drobną kosteczkę i dodać do wystudzonego farszu. Całość doprawić.
  • 4. Wykładać porcje farszu na naleśniki, zawijać w krokiety, panierować i smażyć na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować