Krokiety z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto mieszamy mikserem na gładką masę. Na patelni o średnicy 26 cm rozgrzewamy tłuszcz, wylewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki. Mięso kroimy w kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Kapustę kiszoną płuczemy i gotujemy. Ugotowane mięso mielimy w maszynce do mięsa, kapustę kroimy w małe paski. Cebulę i słoninę kroimy w kostkę i smażymy. Mięso mieszamy z kapustą kiszoną,dodajemy cebulę i słoninę wraz z tłuszczem. Doprawiamy solą, pieprzem, vegetą oraz dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę dokładnie wyrabiamy.
2. Na każdy naleśnik wykładamy porcję farszu, składamy zawijając najpierw rogi do środka i formujemy krokiety. Panierujemy w rozkłóconym jajku a potem w bułce tartej. Smażymy na patelni na wolnym ogniu, aż krokiety będą rumiane.
Komentarze