Krewetki w pikantnej panierce

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Łatwy

Chrupiąca panierka z dodatkiem chilli doskonale kontrastuje z soczystymi krewetkami, czyli doskonała przekąska dla miłośników owoców morza.

  • Łatwy

Składniki:

  • - krewetki obrane: 250 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - bułka tarta: 200 gramów
    - Czosnek granulowany: 0.5 łyżki
    - kumin: 0.5 łyżeczki
    - chilli w proszku: 0.5 łyżki
    - papryka słodka w proszku: 2 łyżeczki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - olej: 40 mililitrów
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krewetki w pikantnej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantne krewetki 1. Krewetki płuczemy pod bieżącą wodą, maczamy w rozkłóconym jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej z przyprawami (mieszamy w mice bułkę tartą z czosnkiem, kuminem, chilli ,słodką papryką i solą). Odstawiamy na 5 minut. Po upływie tego czasu smażymy krewetki na patelni z olejem do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2015

Masz ochotę na inne pomysły na krewetki, mule lub kalmary? Sprawdź przepisy na owoce morza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować