Krewetki w panierce

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Krewetki przyrządzone w ten sposób bardzo posmakowały mojemu mężowi.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g krewetek koktajlowych,
    1 jajko,
    1/2 szklanki mąki,
    1/2 szklanki bułki tartej,
    1/4 łyżeczki czosnku granulowanego,
    1/2 łyżeczki soli,
    1/4 łyżeczki pieprzu,
    1/4 łyżeczki słodkiej mielonej papryki,
    1 łyżka sezamu,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Krewetki w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę tartą mieszamy z sezamem i wszystkimi przyprawami. Każdą krewetkę obtaczamy najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju na rumiano i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować