Tak przygotowane krążki cukinii są smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno, a przygotowanie ich zajmuje tylko chwilę. Panierka z mąką kukurydzianą jest chrupiąca i nie odpada w czasie smażenia.
Cukinia w pikantnej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umytą i osuszoną cukinię kroję na plastry grubości 0.5 cm.
2.Do małej miseczki wbijam jajko i roztrzepuję je widelcem. Do drugiej miseczki wkładam 2 łyżki bułki tartej i 1 łyżkę mąki kukurydzianej, mieszam. Zaś do trzeciej miseczki mąkę pszenną, łyżkę mąki kukurydzianej, przyprawy i dokładnie mieszam.
3.Plastry cukinii panieruję w mące, jajku, bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
4.Usmażone z obu stron krążki cukinii odsączam na ręczniku papierowym.
Komentarze