Cukinia w pikantnej panierce

4.5 (176 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane krążki cukinii są smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno, a przygotowanie ich zajmuje tylko chwilę. Panierka z mąką kukurydzianą jest chrupiąca i nie odpada w czasie smażenia.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia (mała): 1 sztuka
    - jajka: 1 sztuka
    - bułka tarta: 2 łyżki
    - mąka (kukurydziana): 2 łyżki
    - mąka (pszenna): 2 łyżki
    - curry: 0.5 łyżeczki
    - chilli: 0.5 łyżeczki
    - sól: 1 łyżeczka
    - olej (do smażenia): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Cukinia w pikantnej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i osuszoną cukinię kroję na plastry grubości 0.5 cm.
  • Cukinia w pikantnej panierce 2. Do małej miseczki wbijam jajko i roztrzepuję je widelcem. Do drugiej miseczki wkładam 2 łyżki bułki tartej i 1 łyżkę mąki kukurydzianej, mieszam. Zaś do trzeciej miseczki mąkę pszenną, łyżkę mąki kukurydzianej, przyprawy i dokładnie mieszam.
  • Cukinia w pikantnej panierce 3. Plastry cukinii panieruję w mące, jajku, bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
  • 4. Usmażone z obu stron krążki cukinii odsączam na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować