Kremówka wadowicka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię i schłodzić 6 godzin. Ciasto podzielić na 2 części, każdą cienko rozwałkować i piec na blaszce 23x33, nakłuć przed włożeniem do piekarnika, piec 15 min w 200*C.
2.Zagotować dwie szklanki mleka, masło i oba cukry. W reszcie mleka rozmieszać żółtka z mąkami. Wlać do gorącego mleka, mieszać aż masa zgęstnieje. Przestudzić i przełożyć na blat ciasta. Ostudzić. Na masę wyłożyć herbatniki.
3.Kremówkę ubić, dodać na koniec cukier puder i usztywniacz. Wyłożyć na herbatniki. Przykryć drugim plackiem, przykryć folią aluminiową i chłodzić 6 godzin. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego !
Porady
Ciasto będzie bardzo delikatne, ostrożnie z przenoszeniem itp
Komentarze