Kremowa pychotka Cesi

4.49 (158 ocen)

  • 1 min

Ciasto to piecze często moja babcia Cesia wszystkim smakuje wyśmienicie!!!!

  • 1 min

Składniki:

  • Ciasto jasne: 6 białek, 1 i 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mąki ziemniaczanej, łyżka octu
    Ciasto ciemne: 6 żółtek, 2 jajka, 6 łyżek cukru, 4 łyżki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao.
    Krem: op masła roślinnego, 2 budynie śmietankowe, 4 szklanki mleka, 4 łyżki cukru, galaretka cytrynowa, op. biszkoptów, galaretka o dowolnym smaku.
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kremowa pychotka cesi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kremowa pychotka Cesi 1. Ciasto jasne: białka ubij z cukrem i octem, wsyp mąkę

    Ciasto ciemne: żółtka zmiksuj z cukrem, jajkami, wsyp resztę składników.
    Na blachę wylewaj na przemian ciasto jasne i ciemne.
    Piecz ok. 40min w temp 180 stopni C

    Krem: na mleku ugotuj budyń z cukrem. Do gorącego wsyp galaretkę cytrynowa dobrze wymieszaj. Zimny budyń utrzyj z masłem.
    Krem podziel na 2 części. Przekrój ostudzony placek.
    Ciasto posmaruj połową kremu, nakryj biszkoptami. Polej tężejącą galaretką o dowolnym smaku. Na wierch połóż resztę kremu. Przykryj drugim plackiem. Schłódź
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować