Kotlety z kaszy kus-kus, cukinii i mozarelli

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Chrupkie z zewnątrz, miękkie , rozpływające się w ustach wewnątrz. Pyszne kotlety dla wegetarian i nie tylko

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pół szklanki kaszy kus-kus

    - 1, 5 cukinii

    - 1 mozarella

    - 1 łyżka natki pietruszki

    - 1 duże jajko

    - bułka tarta do związania

    - sól, pieprz, czosnek do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kaszy kus-kus, cukinii i mozarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę kus kus, zalałam ciepłą wodą - tak 1 cm nad powierzchnię kaszy i poczekałam aż kasza napęcznieje. Cukinię umyłam, obrałam i starłam na tarce o dużych oczkach. Mozarellę porwałam na drobne kawałeczki. Połaczyłam kaszę , cukinię i ser. Dodałam do tego jajko, pietruszkę, doprawiłam do smaku - na koniec bułka tarta do uzyskania klejącej się masy. Z masy zaczęłam formować kotleciki, które następnie usmażyłam .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować