Kotlety z kalarepy

4.5 (163 ocen)

  • 5 min

Świetnie pasują do obiadu jak i na kolację.

  • 5 min

Składniki:

  • 1 duża kalarepa
    sól
    przyprawa uniwersalna
    mąka
    jajko
    bułka tarta
    margaryna do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotująca kalarepa 1. Kalarepę kroimy w plastry grubości około 1 cm i gotujemy w lekko osolonej wodzie, aż zmięknie. Studzimy.
  • Kalarepka 2. Obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Tak przygotowane kładziemy na rozgrzany tłuszcz, obsypujemy lekko przyprawą uniwersalną z dwóch stron do smaku i smażymy.
  • Kalarepa z ketchupem 3. .

Porady

Można podawać z ketchupem. Najlepiej smakuje z ziemniakami i surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować