Sucharek

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Niezwykle orzeźwiające ciasto z chrupiącą warstwą

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    20 dag mąki
    5 dag cukru pudru
    5 dag margaryny
    1 jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka śmietany
    Chrupiąca warstwa:
    1,5 paczki sucharki Mamut niebieskie
    1,5 opakowania kremu czekoladowo-orzechowego
    Pianka:
    500ml śmietany kremówki
    3 łyżki cukru
    2 galaretki brzoskwiniowe
    Wierzch:
    1 galaretka brzoskwiniowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Galaretki

Sucharek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kruchy spód: Z podanych składników zarobić ciasto i rozwałkować na blaszkę o wymiarach 26 x 42 cm. Piec ok. 20 min.
  • 2. Sucharki mielimy i mieszamy dokladnie z kremem czekoladowo-orzechowym. Wykladamy na wystudzone ciasto.
  • 3. Śmietanę ubijamy z cukrem. Dodajemy tężejącą galaretkę. Wykładamy na chrupiącą warstwę. Wkładamy do lodówki.
  • 4. 1 galaretke rozpuszczamy i odstawiamy do stężenia. Lekko tężejącą wylewamy na śmietanę.

Porady

Dodakowo można na wierzchu ułożyć brzoskwinie z puszki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Galaretka Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.43 (153 ocen)

Zdobywca nagrody

xx

To może cię zainteresować