Kotlety z kalarepy

4.5 (150 ocen)

  • 40 min

Szybkie,smaczne warzywne kotlety.

  • 40 min

Składniki:

  • Duza kalarepa,sol,pieprz,jajko,maka,bulka tarta,olej lub margaryna.
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepe obieramy i kroimy na plastry ok 1,2cm grubosci. Solimy i pieprzymy z dwoch stron,zostawiamy tak na ok 20 min az kalarepa pusci troche wody. Panierujemy najpierw w mace potem jajku i bulce tartej. Smazymy na rozgrzanym tluszczu na zloto z obu stron. Usmazone odsaczamy na papierze z nadmiaru tluszczu :). Smacznego.

Porady

Smazyny na mniejszym ogniu,mozna kotleciki posypac zoltym serem :). Podajemy solo lub z ziemniakami,frytkami lub surowka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować