Kotlety z grochu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Coś dla wegetarianin

  • 30 min

Składniki:

  • 25 dag grochu łuskanego
    2 cebule
    1 jajko
    5 dag smalcu
    1 szklanka bułki tartej
    szczypta majeranku
    sól i pieprz
    czosnek 1 ząbek
    ok 10 dag smalcu do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z grochu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch przebrać i umyć.Namoczyć poprzedniego dnia, ugotować w tej samej wodzie, w której się moczył.Ugotowany groch przepuścić przez maszynkę do mięsa.
  • 2. Masę grochową wymieszać z pokrajaną w drobną kostkę, podrumienioną na smalcu cebulę.Dodać jajko,majeranek,1/2 szklanki bułki tartej oraz sól, pieprz i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.
  • 3. Masę wyrobić dokładnie i uformować z niej wałek o średnicy 8 cm.Pokrajać w poprzek na porcje.Uformować okrągłe kotlety ,obtoczyć je w bułce tartej i smażyć.Podawać zaraz po usmażeniu z dodatkiem ostrych sosów np korniszonowego i pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować