Kotlety prowansalskie

4.5 (149 ocen)

  • 60 min

Proste oraz smaczne. Najlepiej podawać od razu po przyrządzeniu.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 pierś
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżka majonezu
    1 jajko
    niecała łyżka ziół prowansalskich
    olej
    troszkę soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety prowansalskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kroimy w kostkę. W miseczce mieszamy jajko, mąkę, majonez i przyprawy do momentu uzyskania jednolitej masy bez grudek. Do przyrządzonej "masy" dodajemy pierś, mieszamy i odstawiamy na pół godziny. Łyżką nabieramy ciasto i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z jednej i drugiej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (164 ocen)

Grzanki prowansalskie

To może cię zainteresować