Kotlety mielone z serem feta

4.5 (152 ocen)

  • 30 min

Stare, dobre kotlety mielone w nowym wydaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego,
    100 g sera feta,
    2 czerstwe bułki,
    pół szkl. mleka,
    duża cebula,
    2 ząbki czosnku,
    2 jajka,
    łyżka suszonej natki pietruszki,
    sól, pieprz,
    bułka tarta.
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Kotlety mielone z serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki moczymy w mleku.
  • 2. Cebulę kroimy drobno i szklimy na oleju.
  • 3. Ser kroimy w niedużą kostkę.
  • 4. Do miski wrzucamy mięso, cebulę oraz odciśnięte z mleka bułki. Potem dodajemy pokrojony drobno (lub przeciśnięty przez praskę) czosnek, jajka i przyprawy. Wyrabiamy na gładką masę.
  • 5. Nabieramy niewielką ilość mięsa, rozpłaszczamy, kładziemy kawałek sera i formujemy kotlety.
  • 6. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować