kotlety mielone z papryką i serem feta

4.5 (193 ocen)

  • 40 min

Ciekawe urozmaicenie zwykłych kotlecików

  • 40 min

Składniki:

  • ok 400-500g mięsa wieprzowego, mała, pokrojona w kosteczkę cebula ( uprzednio przesmażona) 1 mała bułka, 1 jajko, sól pieprz. majeranek, przyprawa do mięsa mielonego, granulowany czosnek, olej do smażenia, bułka tarta, ser feta ,czerwona papryka, pokrojona w kostkę
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Kotlety mielone z papryką i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę moczymy w wodzie lub mleku i po chwili dokładnie odciskamy. łączymy z mięsem i cebulą. Dodajemy przyprawy do smaku Następnie dodajemy jajko i dokładnie wyrabiamy ręką. Formujemy z mięsa kulkę, spłaszczamy i na środek wkładamy kawałek sera feta i paprykę. W dłoniach formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Mięso mielone Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Mielenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować