Kotlety mielone z marynowaną papryką

4 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, soczyste, pulchne kotlety mielone z łopatki wieprzowej, smaku dodaje dodana marynowana papryka do mięsa...........SMACZNEGO!!!

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • świeża mielona łopatka wieprzowa 75 dag,
    bułka pszenna do moczenia w wodzie 1 sztuka,
    bułka tarta 1/2 szklanki,
    jajka 1 sztuka "L",
    pieprz mielony czarny 1 łyżeczka,
    kucharek 2 łyżki,
    cebula 1 sztuka średnia,
    papryka marynowana pokrojona w kostkę 1 szklanka,
    mąka pszenna do obtaczania 1 szklanka,
    smalec 1/2 kostki
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Kotlety mielone z marynowaną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mielone z marynowaną papryką 1. Do miski włożyć mielone mięso ze świeżej łopatki wieprzowej, jajka, bułkę odciśniętą z wody, bułkę tartą, posiekaną cebulę kucharka, pieprz mielony, pokrojoną drobno marynowaną paprykę, wszystko dokładnie wyrobić ręką na kleistą masę.

    Formować nie za grube i duże okrągłe kotlety, obtaczać je w mące pszennej.
  • Kotlety mielone z marynowaną papryką 2. Kłaść na gorący smalec na patelni, delikatnie je spłaszczyć widelcem.

    Smażyć na rumiano z każdej strony, następnie nakryć pokrywką i na mniejszym ogniu dusić z 10 minut, następnie bez pokrywki na dużym ogniu z każdej strony po 2 minuty i kotlety są gotowe, my lubimy na zimno do pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować