Kotlet schabowy w panierce ze slonych krakersów

4.97 (145 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jeśli znudziła Ci się tradycyjna panierka, to wypróbujcie właśnie zastąpić ją krakersami. Taka panierka nadaje mięsku przyjemnego smaku.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 plastry schabu
    słone krakersy
    sól, pieprz
    jajko
    mąka
    olej
    1 łyżka smalcu
Wystaw ocenę:

4.97 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlet schabowy w panierce ze slonych krakersów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy. Oprószamy solą oraz pieprzem z obu stron. Następnie obtaczamy w mące, kolejno w rozbełtanym jaku i na końcu w pokruszonych krakersach. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju z dodatkiem smalcu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panierka Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować