Kotlet schabowy w chrupiącej panierce

  • wyświetlono: 2551 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczny i chrupiący kotlet.

Megg

Składniki

1 kotlet schabowy
2 łyżki mąki
1 jajko
1 szkl płatków kukurydzianych
pieprz
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlet schabowy w chrupiącej panierce

  • 1. Schab utłuc tłuczkiem na dość cienki kotlet, a następnie oprószyć z obu stron solą oraz pieprzem i odstawić na 30 min do lodówki.
  • 2. Kotlet panierować w mące, następnie panierować w jajku roztrzepanym ze szczyptą soli i pieprzu, a na koniec panierować w płatkach kukurydzianych, które wcześniej utłuc lub pokruszyć w rękach na drobno.
  • 3. Kotlet schabowy w panierce smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
  • 4. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
    Kotlet schabowy przygotowany w takiej panierce jest bardzo chrupiący i smaczny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dania mięsne

Komentarze

Podobne przepisy

schabowy w ziemniaczanej panierce

Dodane przez: Justek

SCHABOWY W ZIEMNIACZANEJ PANIERCE

Zrobiłam je bez przekonania, ale...

image-13rt8wc

Dodane przez: izaa_a

udka w chrupiącej panierce

polecam wszystkim udka tak zrobione...

schabowy w ziemniaczanej panierce

Dodane przez: Klaudia0318

Schabowy w ziemniaczanej panierce

Schabowy inaczej.

Kotlecik

Dodane przez: Kinia1984

Kotlet w panierce FIT

Doskonałe rozwiązanie dla osób...

Schabowy w panierce ziemniaczanej

Dodane przez: Cukiereczek

Schabowy w panierce ziemniaczanej

Schabowy nie musi być nudny, wystarczy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE