Kotleciki z mięsa rosołowego

4.5 (199 ocen)

Często nie wiemy jak wykorzystać mięso z rosołu. Takie mięso nie musi być nudne, możemy przygotować z niego pyszne, proste w przygotowaniu kotleciki.

Składniki:

  • • Ok. 200 g mięsa z rosołu ( u mnie z udka kurczaka i skrzydła indyczego),
    • Ok. 250 ml rosołu,
    • Ok. 40 g bułki tartej,
    • Ok. 60-70g mąki pszennej ( u mnie pełnoziarnista),
    • Ok. 40 g startego żółtego sera,
    • 1 jajko,
    • Sól, pieprz, ostra papryka, warzywa suszone,
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z mięsa rosołowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso obieramy z kości i drobno kroimy.
    Bułkę tartą zalewamy rosołem, odstawiamy aby dobrze namokła, dodajemy pozostałe składniki, przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kotleciku i smażymy z obu stron. Smacznego!

Porady

Ja podała z ugotowanymi i podsmażonymi ziemniakami oraz podduszonym szpinakiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować