Kotleciki z kaszy i szpinaku

4.5 (154 ocen)

  • 60 min

Zdrowa potrawa, alternatywa dla mięsnych kotletów.

  • 60 min

Składniki:

  • torebka kaszy gryczanej, najlepiej niepalonej
    paczka mrożonego szpinaku typu brykiet
    jajko
    3 ząbki czosnku
    80g tartego sera żółtego
    ok. 7 łyżek mąki pszennej, najlepiej pełnoziarnistej
    tymianek
    sól
    pieprz
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki z kaszy i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Osobno gotujemy też zamrożony szpinak z niewielkim dodatkiem wody. Oba produkty studzimy.
  • 2. Kasze, szpinak , przeciśnięty przez praskę czosnek i ser przekładamy do miski, mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
  • 3. Dodajemy jajko, mieszamy.
  • 4. Dodajemy ok.4 łyżek mąki, mieszamy.
  • 5. Formujemy w rękach kotleciki, obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z surówkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować